fredag 23 april 2010

Birgitta – Den siste praktikanten!

I dag kom Birgitta förbi, hon var praktikant hos mig i vintras. Ibland kikar hon förbi och jag blir alltid lika glad när hon kommer, i dag hade hon även en av sina döttrar med sig så vi tog lite bilder. Birgitta är glädje. Hon är sympatisk, klok, smart och full av idéer. Det var en ren ära för mig att få ha henne hos mig i 7 veckor.

Men jag har tyvärr tagit beslutet att inte ta i mot flera praktikanter efter henne. Av den anledningen att jag jobbar väldigt oregelbundet och vet för det mesta inte förens veckan innan eller kanske till och med samma morgon, hur eller om, jag överhuvudtaget ska jobba. När Birgitta kom förbi mig en dag förra hösten så lovade jag henne att hon skulle få vara här med mig sina 7 veckor. Men när hon kom till mig första veckan i januari så hade jag kommit på att jag skulle plugga, så tre av hennes veckor här hos mig var jag inte ens närvarande… öhm… inte så bra handledare alltså. Nu löste det vi så att Birgitta fick nycklarna in till studion och tillåtelse att fota och leka hur hon ville med studioprylarna. Sånt förtroende hade jag för henne. Men det hör dessvärre till ovanligheten.

Men för alla som är intresserade av att få ta del av mina kunskaper så kan jag säga att en studiocirkel i foto håller på att bearbetas och planeras. Det blir troligtvis inte förens till hösten och cirkeln kommer att hållas genom KRIS och i deras lokaler i Rättvik. Kursen kommer inte innehålla photoshop och retuscherings tekniker utan mera tyngd på bildspråket, kompositioner och ljuset. Jag kommer också prata om att jobba med projekt, upplägg och presentation av bilderna. Kanske det kan vara något?


För övrigt sitter jag och jobbar på bilderna från bröllopet jag fotade i början av april, flera bilder från det kommer inom kort hoppas jag.

2 kommentarer:

Anonym 23 april 2010 20:03  

men då ser vi fram emot fotokursen:)

Anonym 27 april 2010 14:03  

Malin det är ju en super idé! Jag skulle jättegärna vilja gå en kurs! Hoppas du uppdaterar med tid och plats etc!
/Anna Lundqvist Mora/Sollerön

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP